Eettafel

Waar moet ik op letten bij het kopen van een keramieken eettafel

dekton eettafel groot 10 stoelen

De tijd dat er alleen houten eettafels in onze huizen stonden is voorgoed voorbij. We hebben de afgelopen jaren gezien dat keramiek bij een steeds groter publiek in trek is. En zeker de woontrends van 2023 laten zien dat keramiek de nieuwste trend is binnen de tafelwereld. Een keramieken eettafel is dus een waardevolle aanvulling op je interieur. Laten we eerste kijken naar het materiaal zelf.

Hoe wordt dit natuurlijk product gemaakt?

Wij werken niet met zomaar een keramiek product, maar met Dekton® keramiek. Hierbij worden de natuurlijke bestanddelen die uit meer dan 20 natuurlijke mineralen bestaan gemixt en samen met de natuurlijke pigmenten verhit tot 600 °C onder zeer streng gecontroleerde omstandigheden. Daarna wordt de plaat op maat gezaagd en met de exclusieve TSP technologie samengeperst. Dit persen gebeurt met enorm veel kracht die gelijkstaat aan het gewicht van 2,5 Eifeltoren! Deze druk is 20% groter dan in welke keramische fabriek ter wereld en geeft het Dekton® keramiek z’n unieke eigenschappen. Het bedrijf perfectioneert in een paar uur waar de natuur duizenden jaren voor nodig heeft.

Als laatste wordt het definitieve patroon op de plaat aangebracht en wordt het gesinterd op een temperatuur van 1200 °C. Dekton bevat bovendien geen organische materialen en zal dus niet afbreken of vergaan zoals organische materialen dat wel doen. Als laatste wordt het blad op de specificaties van de klant op maat gezaagd en naar ons verstuurd.

https://www.youtube.com/watch?v=R2FnhX6Fa4U&t=3s

Wat betekent dit voor mijn keramieken eettafel?

Het tafelblad is zo hard geworden door dit unieke proces dat er geen microdefecten kunnen ontstaan die spanningen of zwakke punten veroorzaken en heeft bovendien een porositeit van bijna nul. Daardoor is het Dekton keramische tafelblad krasvast, bestand tegen UV invloeden, maar ook tegen temperatuurschommelingen en uitermate geschikt voor zowel buiten als binnen.

Gemakt dient de mens

Hierboven heb ik al een klein beetje de eigenschappen van ons Dekton keramieken tafelblad aangestipt. Dit zijn, vinden wij, de absolute voordelen van het materiaal. Daarnaast is het materiaal ook onderhoudsarm, vlekbestendig en bestand tegen zuren en agressievere schoonmaakmiddelen. Dit laatste geldt niet voor normale keramieken tafelbladen. Hierin onderscheidt Dekton® keramiek zich dus duidelijk. Oftewel gemak dient de mens dus. En een ander groot pluspunt is hierboven ook al naar voren gekomen en dat is het feit dat het Dekton® keramiek bestand is tegen hoge temperaturen en brand. Je kunt dus met gemak een hete pan op tafel zetten zonder je zorgen hoeft te maken over je tafelblad.

Een aantal van de voordelen van Dekton® keramiek lossen de nadelen op van marmer en daardoor zijn onze keramieken tafelbladen ook een zeer goede vervanger voor dit natuurproduct. Velen willen het liefst een marmer tafelblad vanwege de kleurschakeringen en aders. Helaas is marmer niet zo gebruiksvriendelijk en ook niet kleurvast. Bij keramiek is dat dus anders! Dit materiaal kan ook geleverd worden met een marmerlook en is daardoor niet alleen praktisch maar ook chic en eigentijds.

Wellicht heb je ook al de conclusie getrokken dat een keramiek tafelblad van Dekton® ook gebruikt kan worden als tuintafel. En dan heb je het bij het juiste eind. Hiermee kun je er dus voor kiezen om jouw stijl niet alleen in de eettafel en/of salontafel door te trekken, maar ook in je tuintafel. Twee of drie vliegen in één klap dus.

Hoe combineer ik mijn keramieken eettafel?

In elk interieur past een keramieken eettafel omdat ten eerste keramiek een strakke moderne uitstraling heeft en ten tweede je het tafelblad kunt aanpassen aan je interieur in zowel vorm en kleur met onze unieke 3D configurator. Een keramieken tafelblad gaat heel goed met staal en leer in een industriële sfeer. Met een grovere stof op de eetkamerstoelen maak je de tafel juist huiselijker en een RVS onderstel zorgt voor een meer modernere sfeer in je interieur. Zo kun je dus spelen met de verschillende keuzes.

Buiten wordt binnen

Wil je je keramieken eettafel combineren met een salontafel en/of je tuintafel, dan kan dat altijd. Een keramieken tafelblad is niet alleen behouden voor je eettafel, maar ook voor je tuintafel of je salontafel is dit een uitstekende optie. Heb je een houten eettafel dan weten veel mensen niet goed wat je daar het beste bij kunnen kiezen met een salontafel om het interieur een geheel te laten zijn. Ons antwoord hierop is keramiek!

Duurzaamheid

Tulmans meubelen heeft duurzaamheid heel hoog in het vaandel staan en dat heeft ook mede de keuze bepaald om te gaan voor deze Dekton® keramieken tafelbladen. De productie van deze bladen gebeurt geheel CO2 neutraal in de fabriek in Almeria (Spanje). Afval dat ontstaat tijdens het productieproces wordt verzameld en opnieuw verwerkt. Daar komt ook nog bij dat de Dekton Trilium en Radium uit meer dan 85% gerecyclede materiaal bestaat. De fabriek heeft een eigen zonnepanelen park en hergebruikt 99% van het water. Een productieproces om trots op te zijn dus.

Daarnaast zijn we er ook trots op dat de fabriek in 2022 de B-rating ontving van de CDP organisatie (Carbon Disclosure Project) en voor het eerst werd opgenomen in deze prestigieuze lijst.

Garantie

Door het unieke productieproces geven we niet alleen de wettelijke 2 jaar garantie, maar wordt er op het keramieken tafelblad in totaal 25 jaar garantie gegeven. Hiervoor moet je je wel registreren bij de fabriek. Wij bieden hier alle hulp voor. Meer hierover op onze garantiepagina.

Levertijd van onze keramieken eettafel

Doordat we de productie onze keramieken eettafel in Europa houden en niet afhankelijk zijn van externe leveranciers buiten Europa kunnen we de levertijd van de keramieken eettafels en tuintafels beperken tot 3 tot 6 weken.

Conclusie

Ben je benieuwd of een keramieken tafelblad ook in jouw interieur past? Hieronder zetten we alle voordelen nog eens voor je op een rijtje. Daarnaast geven wij je graag advies in onze showroom in Maasbree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *