Dekton is een uniek en revolutionair materiaal dat de laatste jaren enorm in opkomst is in de wereld van architectuur en design. De Dekton tafelbladen zijn niet alleen beschikbaar in ontzettend veel vormen, stijlen, afwerkingen en kleuren maar beschikt bovendien over vooruitstrevende eigenschappen. Dankzij de bijzondere productietechniek die ingezet wordt om dit materiaal te vervaardigen.

Resultaat 1–24 van de 62 resultaten wordt getoond

Dekton tafelbladen: Alle eigenschappen onder elkaar

Dekton is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dat is niet zonder reden. Het materiaal kenmerkt zich door vele positieve eigenschappen die zeer gewild zijn in de architectuur- en ontwerpwereld voor binnen- en buitentoepassingen. Tulmans Meubelen kon daarom niet achterblijven en biedt Dekton tafelbladen voor uw eettafel en tuintafel.

25 jaar garantie

Na registratie krijgt u 25 jaar garantie op onze Dekton tafelbladen.

Beschikbaar in meer dan 60 kleurvarianten

Van egale kleuren in matte en gepolijste afwerking tot fraaie look-a-likes van natuursteen en beton.

Maatwerk

Afhankelijk van de vereisten voor de toepassing en uw gewenste ontwerp is Dekton bij Tulmans Meubelen verkrijgbaar in diktes van 8, 12, 20 en 30 mm en rechthoekige, ovale, ronde en vierkante vorm met de afmetingen die u wenst.

Geschikt voor binnen én buiten

Dankzij de lage uitzettingscoëfficiënt is het materiaal bestand tegen temperatuurschommelingen, vorst en dooi. Daarnaast is Dekton UV- en hittebestendig, waardoor het materiaal na jarenlang intensief gebruik zijn kleur behoudt. U kunt een Dekton tafelblad daarom het hele jaar probleemloos buiten laten staan.

Vlek- en waterbestendigheid

Dankzij een extreem lage poreusheid kunnen vloeistoffen en chemische stoffen niet intrekken en zijn vlekken en kringen verleden tijd. Wijn-, koffie en kalkvlekken poetst u eenvoudig weg: Zeer hygiënisch dus!

Slijtvast en krasbestendig

Dekton heeft een zeer krasvast oppervlak en vertoont na jaren gebruik weinig slijtage, krasjes en gebruikssporen. Hoewel zelfs de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigd raden wij altijd aan snijplanken en onderzetters te gebruiken om uw snijgerei te beschermen.

Onderhoudsvriendelijk

Periodiek onderhoud zoals impregneren is niet nodig bij Dekton tafelbladen. U houdt het materiaal bij alledaagse reiniging eenvoudig schoon met een vochtig doekje of door gebruik te maken van een sopje met lauw water en neutraal schoonmaakmiddel zoals groene zeep, allesreiniger of Dreft. Bij hardnekkigere vlekken adviseren wij gebruik te maken van CIF Cream, wat meestal afdoende is bij Dekton.

Waar u op moet letten bij een Dekton tafelblad

  • Ga nooit op het tafelblad zitten of staan! Dekton lijkt onverwoestbaar, maar kan bij extreme belasting scheuren of breken van het materiaal veroorzaken.
  • Vermijd gebruik van metalen schuursponsen of andere schuurmiddelen en polijst het oppervlak niet.
  • Dekton is doorgaans constant van kleur. Echter, door gebruik van natuurlijke grondstoffen zijn kleur en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen en gepresenteerde visualisaties op de website nooit uit te sluiten.
  • Vermijd contact met vlammen en directe straling van bijvoorbeeld open haarden en barbecues.

Productie van Dekton

Dekton is een industrieel vervaardigd composiet materiaal dat zich in eerste instantie laat vergelijken met tafelbladen van keramiek. Echter onderscheiden de materialen zich op het gebied van uitstraling, natuurgetrouwe esthetiek en gebruiksgemak waardoor Dekton een ideaal “kunstgesteente” is.

Voor de productie van Dekton wordt namelijk met behulp van zorgvuldig geselecteerde natuurlijke grondstoffen het metamorfe proces van de natuur, welke normalerwijs duizenden jaren in beslag neemt, in slechts 4 uur nagebootst. De geavanceerde PST-technologie (Particle Sintering Technology) van het bedrijf Cosentino in Zuid-Spanje biedt hierin uitkomst, door de grondstoffen en mineralen onder hoge druk en temperatuur samen te laten smelten. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de grootste pers ter wereld (25.000 ton) die in combinatie met de hoge temperatuur van 1200 graden Celcius verantwoordelijk is voor de productie van een vloeibaar glasnetwerk dat na uitharding zeer hard, ultra compact en homogeen is en bovendien een extreem lage poreusheid heeft.

In tegenstelling tot natuursteen heeft het materiaal hierdoor geen microdefecten die spanningen of zwakke punten in het tafelblad kunnen veroorzaken. De bladen van maximaal 3200 x 1440 mm kunnen vervolgens voorzien worden van ontelbaar veel soorten kleuren, structuren en afwerkingen dankzij de unieke ‘volumetric decoration’-technologie. Bekijk alle mogelijkheden hieronder!

Maatwerk Dekton tafelblad bestellen

Bij Tulmans Meubelen bestellen we de maatwerk Dekton tafelbladen rechtstreeks bij de producent Cosentino in Spanje. Aangezien Dekton een gesteente is dat zeer lastig te bewerken valt, laten wij onze klantspecifieke bewerkingen direct uitvoeren door Cosentino zelf. Omdat het materiaal opgebouwd is uit een mengsel waarin kleurverschillen kunnen voorkomen, is ons advies alle benodigde Dekton materialen in één keer bij ons te bestellen zodat er geen grote kleur-, structuur- of nuanceverschillen zichtbaar zullen zijn tussen verschillende Dekton werk- of tafelbladen. Uw bestelling zal dan in een batch bij ons geleverd worden en wordt standaard afgewerkt met een facet randafwerking (afschuining). Dit geeft het product een hoogwaardige uitstraling en verkleint de kans op beschadigen van het tafelblad.

Op onze website selecteert u eenvoudig een Dekton tafelblad dat bij u past, welke u vervolgens kunt aanpassen naar uw specifieke wensen. Kies de bladvorm die u zoekt en geef het tafelblad de juiste dikte, breedte en lengte. U bestelt het blad vervolgens veilig, eenvoudig en snel en ontvangt van ons de bevestiging van uw bestelling. Wij zullen er voor zorgen dat het blad tot in uw huis of tuin geleverd wordt.

Ook begrijpen wij het volkomen wanneer u Dekton even in het echt wilt bekijken, aanraken en vergelijken. U bent daarvoor welkom in onze showroom te Maasbree (Limburg), waar u bovendien kunt rekenen op persoonlijk advies en lekkere koffie. Loop even bij ons binnen of maak een afspraak!

Heeft u naar aanleiding van bovenstaand verhaal nog vragen omtrent de materiaaleigenschappen of het onderhouden van Dekton? Schroom niet en neem even contact met ons op voor vakkundige hulp!