Met een granieten tafelblad van Tulmans Meubelen maakt u een treffende keuze. Wij helpen u hier graag met het maken van een keuze die perfect aansluit bij uw specifieke wensen. Stel je granieten tafelblad op maat samen.

Toont alle 5 resultaten

Maatwerk granieten tafelblad

Zoals de titel al suggereert stellen wij onze klanten in staat het granieten tafelblad volledig naar smaak te personaliseren. Doordat we de beschikking hebben over een moderne werkplaats met alle benodigde voorzieningen kunnen we onze tafelbladen zelf bewerken. Zodoende kunnen we de klant helpen met specifieke wensen. U kunt uw wensen voor het tafelblad eenvoudig in vervulling laten gaan door onze digitale productconfigurator uit te proberen op onze website. U kunt hier uw gewenste graniet kiezen, de vorm van het blad selecteren en de maatvoering van het tafelblad aanpassen. Zo ontstaat er een breed aanbod aan mogelijkheden voor onze granieten bladen.

De oorsprong van onze hoogwaardige granieten tafelbladen wordt gevonden in groeves in India. Hier wordt het natuursteen op zorgvuldige en eerlijke wijze gewonnen met veilige en moderne mijnbouwmethoden. Graniet is een materiaal dat gevormd wordt door moeder natuur over de loop van vele miljoenen jaren in een zeer traag proces. Bij het stollen van magma ontstaan er ondergrondse mineralen die bij langzame afkoeling en hoge druk kristallen vormen. Deze kristallen vormen na verloop van tijd een prachtig dieptegesteente dat in vele soorten en kleuren gevonden kan worden over de hele wereld. Welke soorten bieden we bij Tulmans Meubelen?

Materiaal

Bij Tulmans Meubelen kunt u terecht voor vier soorten graniet. Allereerst kunt u rekenen op het egale en diepzwarte Nero Assoluto natuursteen. Dit graniet is een van de donkerste granietsoorten en heeft een licht grijze spikkeling. De donkere kleur maakt dat het materiaal geschikt is voor een strakke en moderne stijl. Zoekt u naar een landelijk tafelblad met een donkere grijstint, dan is Steel Grey graniet een mogelijkheid. De grove donkerblauwe, grijze en zwarte korrels die in het materiaal verscholen zitten maken dat dit tafelblad een luxueuze uitstraling heeft. Wanneer u zoekende bent naar een granieten blad met een donkere en warme kleur dan kan ons Coffee Brown graniet u verder helpen. De koffiebruine gevlokte structuur maakt dit materiaal een lust voor het oog. Tot slot wordt de collectie aangevuld met Tan Brown graniet, die ten opzichte van Coffee Brown graniet meer rood bevat in een gevlekte en gewolkte structuur.

Finish

Afhankelijk van het soort graniet dat u kiest, is het tafelblad leverbaar in verschillende afwerkingen. Voor een gepolijst tafelblad kunt u een Nero Assoluto of Tan Brown blad nemen. Het spiegelende en spekgladde oppervlak wordt verkregen door het blad met steeds fijnere korrel op te schuren. Ook kunt u bij ons terecht voor gezoete tafelbladen, waarbij schuurkoppen met fijne korrel het oppervlak afwerken tot een matglans finish. Nero Assoluto en Steel Grey graniet zijn beschikbaar in gezoete afwerking in onze webshop. Wanneer u op zoek bent naar een granieten blad waarbij het reliëf behouden is gebleven in een matte afwerking, dan kunt u onze ‘leather-finish’ Steel Grey en Coffee Brown tafelbladen selecteren.

Afwerking

Onze granieten tafelbladen worden standaard afgewerkt met een afschuining. Deze ‘facet’-rand zorgt voor een hoogwaardige uitstraling en reduceert de kans op beschadigen van het tafelblad.

Maatwerk

Alle granieten tafelbladen worden standaard geleverd met een dikte van 30 mm, en kunnen naar wens van de klant aangepast worden in vorm en lengte/breedte verhouding. Beschikbare vormen zijn rechthoekig, vierkant, rond en ovaal. Afhankelijk van de vorm die u kiest kan de gekozen lengte oplopen tot maximaal 2400 mm en de breedte oplopen tot maximaal 1000 mm.

Garantie

U krijgt standaard 2 jaar garantie op onze granieten tafelbladen.

Onderhouden van graniet

Dankzij de dichte structuur van graniet zijn deze tafelbladen eenvoudig te reinigen. Het materiaal is hitte-, kras-, kleur- en vorstbestendig, waardoor het jarenlang een aanwinst is voor uw tuin- of huisinrichting. Echter is graniet een natuurproduct en zijn natuurlijke scheurtjes en putjes onoverkomelijk. Laat vetten en voedingsmiddelen daarom niet onnodig lang op het blad liggen en voorkom dat vloeistoffen in het materiaal trekken met kringen en vlekken tot gevolg. Gebruik daarom onderzetters en placemats bij tafelen aan een granieten tafel.

Om het oppervlak schoon te maken kunt u wekelijks lauw water, groene zeep en een zachte borstel of spons gebruiken. Bescherm het tafelblad bovendien tegen vlekken en beschadigingen met impregneermiddel of een vlekstopbehandeling. We raden af een granieten tafelblad ‘s winters af te dekken met een beschermhoes, aangezien dit vochtophoping en lelijke vlekken tot gevolg heeft. Ga nooit op een granieten blad staan of zitten en gebruik geen bijtende en agressieve middelen voor de reiniging van het gesteente.

Bestel online of in de showroom!

U bestelt uw losse tafelblad veilig en makkelijk via onze productconfigurator, waar u het product volledig naar uw smaak configureert. Wij zullen er na afhandeling van de bestelling voor zorgen dat uw nieuwe aanwinst zo snel mogelijk feilloos in uw tuin of huiskamer komt te staan. Heeft u vragen omtrent onze producten, of wilt u ons brede aanbod komen bekijken en testen? Dan nodigen we u uit een kijkje te komen nemen in onze showroom in Maasbree (Limburg) voor vakkundige hulp. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.