Silestone is een toonaangevend kwartscomposiet dat vele interieurs verrijkt met unieke vormgeving. Het populaire silestone tafelblad is beschikbaar in ontzettend veel vormen, stijlen, afwerkingen en kleuren en heeft bovendien vele voordelen te bieden ten opzichte van conventionele tafelbladen.

Resultaat 1–24 van de 46 resultaten wordt getoond

Silestone: Alles op een rijtje!

Voor het creëren van een nieuwe look of stijl voor uw woon- of eetkamer is het kiezen van het juiste tafelblad een belangrijke maar vaak ook een moeilijke en tijdrovende klus. Het ideale tafelblad heeft een unieke stijl, is duurzaam en vergt weinig onderhoud. Silestone kan een groot deel van deze wensen in vervulling laten gaan met onderstaande voordelen:

25 jaar garantie

Na online registratie krijgt u 25 jaar garantie op onze Silestone tafelbladen.

Beschikbaar in meer dan 50 kleurvarianten

Van egale kleuren in matte en gepolijste afwerkingen tot fraaie look-a-likes van natuursteen, marmer en beton.

Silestone maatwerk tafelbladen

Afhankelijk van de vereisten voor de toepassing en uw gewenste ontwerp is Silestone bij Tulmans Meubelen verkrijgbaar in diktes van 12, 20 en 30 mm en rechthoekige, ovale, ronde en vierkante vorm tot afmetingen van 3200 x 1500 mm.

Vlek- en waterbestendig

Silestone is een non-poreus materiaal, waardoor vloeistoffen en chemische stoffen geen kans zien om in het materiaal te trekken. Hierdoor zijn vlekken en kringen verleden tijd en poetst u wijn-, koffie- en kalkvlekken eenvoudig weg: Zeer hygiënisch dus!

Krasbestendig

Het Silestone kwartscomposiet is keihard waardoor het materiaal bestand is tegen normaal gebruik van scharen en messen.

Onderhoudsvriendelijk

Silestone is duurzaam en behoeft geen periodiek onderhoud. Impregneren, behandelen met vlekstop of het in de was zetten van het tafelblad is dus niet nodig. Regelmatig reinigen met zeep en warm water is voldoende om het materiaal, jaar in jaar uit, prachtig te houden.

Waar u op moet letten bij een Silestone tafelblad:

  • Silestone is, in tegenstelling tot zustermateriaal Dekton, niet geschikt voor buitengebruik. Het materiaal is niet bestand tegen temperatuurschommelingen, vorst, dooi, hitte en overmatig UV-licht. Het materiaal kan over de jaren lelijke verkleuringen gaan vertonen door zogenaamde ‘thermoshocks’.
  • Ga nooit op het tafelblad zitten of staan. Dit om het scheuren of breken door extreme spanningen te vermijden.
  • Vermijd gebruik van schurende hulpmiddelen of agressieve chemicaliën bij de reiniging van het blad.
  • Zet hete pannen nooit rechtstreeks op het tafelblad maar op een onderzetter, en gebruik altijd snijplanken voor het versnijden van voedingsmiddelen op het tafelblad.
  • Silestone is doorgaans constant van kleur. Echter, door gebruik van natuurlijke grondstoffen zijn kleur en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen en gepresenteerde visualisaties op de website nooit uit te sluiten.

Productie van Silestone

Silestone is een kwartscomposiet dat wordt vervaardigd door de producent Cosentino uit Spanje. Composieten worden opgebouwd uit meerdere samengevoegde componenten. In het geval van Silestone kwartscomposiet wordt de basis gelegd met glas, kristal en 94% kwarts. Dit is naast diamant één van de hardste mineralen van in de natuur. Samen met diverse toevoegingsstoffen en kleurstoffen wordt het geheel tot een stevige pasta gemengd dankzij het polyetherhars bindmiddel. De pasta wordt geperst tot een ultracompacte en homogene plaat van maximaal 3200 x 1500 mm en vervolgens tot 30 minuten lang verhit en gedroogd bij een temperatuur van 100°C. Het resultaat is een materiaal dat over het gehele oppervlak dezelfde eigenschappen kent, waaronder een lage poreusheid en een zeer hoge dichtheid en hardheid.

Silestone onderscheidt zich in positieve zin van Dekton door de 3D-designs, die door de volledige massa van het tafelblad lopen. Zodoende lopen aderen naadloos door in de randen van het tafelblad en zijn unicolor bladranden verleden tijd. Silestone is dankzij deze natuurgetrouwe esthetiek en veelzijdige uitstraling een ideaal ‘kunstgesteente’.

Silestone tafelblad op maat bestellen

Bij Tulmans Meubelen bestellen we de maatwerk Silestone tafelbladen rechtstreeks bij de producent Cosentino in Spanje. Omdat Silestone een composiet is dat op specialistische wijze bewerkt moet worden, laten wij onze klantspecifieke bewerkingen direct uitvoeren door Cosentino zelf. Omdat het materiaal opgebouwd is uit een mengsel waarin kleurverschillen kunnen voorkomen, is ons advies alle benodigde Silestone onderdelen in één keer bij ons te bestellen zodat er geen grote kleur-, structuur- of nuanceverschillen zichtbaar zullen zijn tussen verschillende Silestone werk- of tafelbladen. Uw bestelling zal dan in een batch bij ons geleverd worden en wordt standaard afgewerkt met een facet randafwerking (afschuining). Dit geeft het product een hoogwaardige uitstraling en verkleint de kans op beschadigen van het tafelblad.

Wij kunnen meer meer dan 50 verschillende soorten Silestone leveren die allenmaal op 3 verschillende manieren afgewerkt kunnen worden. De afwerkingen die mogelijk zijn, zijn een gepolijste (spiegelende) afwerking, een Suede (matte) afwerking of Volcano (gevlamde) afwerking.

U bestelt uw nieuwe aanwinst veilig, eenvoudig en snel via onze unieke 3D configurator. Wij zullen de order controleren en zorgen ervoor dat uw tuintafel met veel aandacht geproduceerd wordt in onze werkplaats. Wij leveren en plaatsen te tafel vervolgens zelf bij u thuis. U bent natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Maasbree. Wij zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Daarnaast kunt u bij vragen altijd contact met ons op kunt nemen voor vakkundig advies, vragen over het onderhoud of als u vragen heeft over onze procedure voor het leveren van uw RVS tuintafel.