Onderhoud

Onderhoud houten tafelblad

eiken tafelblad

Inhoud

Geniet van je huis zonder je zorgen te hoeven maken over het onderhouden van je houten tafel. Niets is zo vervelend als elke week je tafel in de boenwas te moeten zetten of vlekken eruit te moeten boenen. En een plastic tafellaken is ook zo zonde wanneer je gaat eten, knutselen of werken. Wij leggen je hier uit hoe je je tafelblad zo mooi mogelijk houdt. Onze tafels worden met een tweecomponenten lak verzegeld waardoor het hout mooi blijft. Dit geldt voor zowel onze eikenhouten tafels als onze notenhouten tafels

Alledaagse vlekken

Om het onderhoud houten tafelblad zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij onze houten tafelbladen tweemaal gelakt met een blanke lak. Dit zorgt ervoor dat bijna alle vlekken niet kunnen intrekken in het hout. 

Stap 1

Breng een neutrale zeep of afwasmiddel aan op de vlek en wrijf zacht in een ronde beweging over de vlek met een vochtige microvezeldoek.

Stap 2

Laat een paar minuten inwerken. Veeg vervolgens met een doek eventuele zeepresten weg. Droog het tot slot af met keukenrol.

Tips

eiken tafelblad
  • Gebruik geen agressieve schuurmiddelen
  • Gebruik onderzetters op je tafel zowel voor je kopjes als voor je pannen
  • Gebruik een schone licht vochtige doek met eventueel wat afwasmiddel om je tafel schoon te maken
  • Laat vlekken niet liggen, maar maak ze direct schoon.

Veel gestelde vragen

Is mijn houten tafelblad hittebestendig?

Nee, het houten tafelblad is niet hittebestendig. Door hete pannen op tafel te zetten, kun je kringen krijgen die je niet meer kunt verwijderen. Gebruik dan ook altijd een onderzetter

Kan in een desinfecteermiddel gebruiken op mijn houten tafelblad?

Ja, je mag het werkblad reinigen met een desinfecteermiddel. Het wordt altijd aangeraden om de reinigingsmiddelen te verdunnen met water. Niet-verdunde producten mogen niet langer dan 2 minuten op het oppervlak blijven liggen.

Kan ik met een allesreiniger het tafelblad schoonmaken?

Ja, deze schoonmaak producten bevatten alcohol waardoor het gemakkelijker is om schoon te maken en het verwijderd gemakkelijk zeep residuen.

Kan ik mijn houten tafelblad reinigen met huishoudelijke reiningsdoekjes?

We raden aan om schoonmaakazijn te gebruiken voor het reinigen en desinfecteren van het tafelblad. Als je huishoudelijke reinigingsdoekjes gebruikt, raden we je aan om deze eerst op één hoek van het oppervlak te testen en te zien wat het resultaat is.

Is mijn tafel UV-bestendig

Ja, onder de laklaag brengen wij een beits aan die de tafel beschermt tegen verkleuringen door het zonlicht. 

Onderhoud onderstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *