Onderhoud

Onderhoud natuurstenen tafelblad

lazy

Hier leggen we je precies uit hoe jij lang plezier kunt hebben van je prachtige natuurstenen tafelbladOnze natuurstenen tafelbladen zijn prachtig voor zowel tuintafels als eettafels, maar het heeft wel wat meer onderhoud nodig dan onze Dekton en Silestone tafelbladen. Om problemen in de toekomst te voorkomen is het goed om precies te weten hoe je het onderhoud moet aanpakken. Onze natuurstenen tafels zijn gemaakt van graniet en deze is weersbestendig. 

Alledaagse vlekken

Onze natuurstenen tafels zijn kalkhoudend en daardoor gevoelig voor zuren. Het is geen goed idee om een natuurstenen oppervlak met reguliere schoonmaakmiddelen te onderhouden. Schoonmaakazijn bijvoorbeeld is heel zuur, dat beschadigt uw natuurstenen tafelblad. Veel van de alledaagse vlekken zullen bestaan uit gemorste vloeistoffen die zuur bevatten zoals wijn, citroen. Bij een tuintafel zal het vooral komen door (gemorste) vloeistoffen waar zuur in zit zoals wijn, citroen of het gebruik van een schoonmaakmiddel wat zuren bevat. Pas ook op met vogelpoep, daar zit ook zuur in.

Stap 1

Breng een neutrale zuurvrije zeep aan op de vlek en wrijf zacht in een ronde beweging over de vlek met een vochtige microvezeldoek.

Stap 2

Laat een paar minuten inwerken. Veeg vervolgens met een doek eventuele zeepresten weg. Droog het tot slot af met keukenrol.

Hardnekkige vlekken

Wijn-, citroen- of voedingsvlekken (zuur)

Zuur tast de steen aan, hierdoor ziet het er ruwer uit en de kleur kan erook door veranderen.

  1. Verwijder de overtollige vloeistoffen
  2. Los groene zeep op in water en verwijder de behandel de plek.
  3. Laat het 2 minuten inwerken en spoel het vervolgens af. 

Vogelpoep

  1. Verwijder de overtollige vloeistoffen
  2. Los groene zeep op in water en verwijder de behandel de plek.
  3. Laat het 2 minuten inwerken en spoel het vervolgens af. 

Veel gestelde vragen

Ik heb zeep- en watervlekken die niet mooi opdrogen. Hoe kan ik deze vlekken verwijderen en voorkomen?

Spoel het oppervlak goed na met water om alle vlekken te verwijderen van het materiaal, gebruik daarna een schone doek en droog na met keukenpapier. Gebruik geen antikalkmiddelen, omdat deze vaak een te lage pH waarde hebben (zuur zijn) en dit het graniet kan aantasten.
Voorkomen is beter dan genezen. Zorg ervoor dat uw water is onthard.

Is mijn granieten tafelblad hittebestendig?

Nee, als de temperatuurverschillen van het tafelblad en bijvoorbeeld de pan te groot zijn, kan het blad barsten. Dus gebruik liever een onderzetter. 

Kan ik met een allesreiniger het tafelblad schoonmaken?

In principe wel. Let bij de aankoop van de allesreiniger op de zuurgraad of de pH waarde van het product. Die mag niet onder de pH7 zijn (alkalisch).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *