Onderhoud

Onderhoud keramiek

Onderhoud keramieken tafelblad Tulmans Meubelen

Onderhoud keramieken tafelblad: kinderspel door ons onderhoudsarme Dekton materiaal. 

Wij willen graag dat jouw droomtafel heel lang mee gaat. Je hebt gekozen voor een keramieken tafel gemaakt van Dekton. Omdat dit tafelblad onderhoudsarm is, is er weinig voor nodig om je tafel mooi te houden. Toch willen we een aantal tips meegeven om het onderhoud van je keramieken tafelblad zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Dekton is het ultracompacte hoogwaardige materiaal van Cosentino, bestaande uit een verfijnde mix van meer dan twintig mineralen uit de natuur. Een innovatief, ultramodern sinterproces dat gebruik maakt van minerale deeltjes verdicht de interne structuur en zo een CO2-neutraal materiaal met een hoge duurzaamheid en sterkte creëert.

Alledaagse vlekken

Je eettafel of tuintafel met Dekton tafelblad is het hart van je huis of tuin en daaraan moet je kunnen genieten. Je Dekton tafelblad is bestand tegen vlekken, krassen, stoten en hoge temperaturen van hete voorwerpen en wordt niet aangetast door UV-stralen. Hierdoor is het gemakkelijk om alledaagse vlekken schoon te maken. Je hoeft je dus geen zorgen hoeven te maken voor bijvoorbeeld olie-, chocolade-, zeep- of tandpastavlekken. In deze en andere gevallen van eenvoudige en recente vlekken, kun je je keramieken tafelblad als volgt onderhouden.

Stap 1

Breng een neutrale zeep aan op de vlek en wrijf zacht in een ronde beweging over de vlek met een vochtige microvezeldoek.

Stap 2

Laat een paar minuten inwerken. Veeg vervolgens met een doek eventuele zeepresten weg. Droog het tot slot af met keukenrol.

Hardnekkige vlekken

Het onderhoud van een keramieken tafelblad heeft bij hardnekkige vlekken zoals, wijn, koffie, thee en voedingsvlekken of vet, inkt, epoxy, roest en cement wat andere richtlijnen voor de schoonmaak.

Wijn-, koffie-, thee- en voedingsvlekken

  1. Breng afwasmiddel aan op het getroffen gebied.
  2. Wrijf zachtjes met een ronde beweging in met een vochtige microvezeldoek.

Vet

  1. Breng afwasmiddel of vetverwijderaar aan op het getroffen gebied.
  2. Wrijf zachtjes met een ronde beweging in met een vochtige microvezeldoek.

Inkt, epoxy

  1. Breng oplosmiddel of schoonmaakazijn aan op het getroffen gebied.
  2. Wrijf zachtjes met een ronde beweging in met een vochtige microvezeldoek.

Roest

  1. Breng een antiroestproduct, salpeterzuur of zoutzuur aan op het getroffen gebied.
  2. Wrijf zachtjes met een ronde beweging in met een vochtige microvezeldoek.

Cement

  1. Breng een specifieke zuurreiniger aan op het getroffen gebied.
  2. Wrijf zachtjes met een ronde beweging in met een vochtige microvezeldoek.

Veel gestelde vragen

Ik heb zeep- en watervlekken die niet mooi opdrogen. Hoe kan ik deze vlekken verwijderen en voorkomen?
Spoel het oppervlak goed na met water om alle vlekken te verwijderen van het materiaal, gebruik daarna een schone doek en droog na met keukenpapier.
Als de vlekken blijven bestaan, reinig dan het oppervlak met een kalkverwijderaar, een blauw schuursponsje en water. Het reinigingsmiddel altijd 1-2 minuten in een ronde beweging aanbrengen. Daarna spoelen met voldoende water en nadrogen met keukenpapier.
Hoe verwijder ik kalkvlekken

Over het algemeen kunnen kalkvlekken verwijderd worden door gebruik te maken van zeep en goed na te spoelen met water.

Kan in een desinfecteermiddel gebruiken op mijn Dekton tafelblad?

Ja, je mag het werkblad reinigen met een desinfecteermiddel. Het wordt altijd aangeraden om de reinigingsmiddelen te verdunnen met water. Niet-verdunde producten mogen niet langer dan 5 minuten op het oppervlak blijven liggen.

Kan ik met een allesreiniger het tafelblad schoonmaken?

Ja, deze schoonmaak producten bevatten alcohol waardoor het gemakkelijker is om schoon te maken en het verwijderd gemakkelijk zeep residuen.

Welk product moet ik vermijden om mee schoon te maken?

Producten met waterstoffluoride moeten worden vermeden, omdat ze het oppervlak kunnen beschadigen.

Er is een kras ontstaan door een metalen voorwerp. Hoe kan ik dit schoonmaken?

De kras heeft een metalen vlek op het oppervlak achtergelaten. Dus schoonmaken is nodig om de metaalvlek eruit te krijgen. Verdun hiervoor een metaalreiniger met water en gebruik het mengsel met een natte blauwe schuurspons (altijd in een cirkelvormige beweging). Je kunt ook schoonmaakazijn of een antikalkmiddel gebruiken.

Is mijn Dekton tafelblad hittebestendig?

Het Dekton tafelblad is ontworpen om bestand te zijn tegen hete voorwerpen (steelpannen, braadpannen, enz.) en elektrische apparaten die warmte afgeven. Het gebruik van onderzetters of andere vormen van bescherming wordt aangeraden bij langere periodes aan blootstelling.

Vermijdt direct contact met open vuur zoals een openhaard, tuinhaard of tafelbarbeque.