Houten tuinsets

Hout is sinds jaar en dag een populair materiaal voor tuinmeubelen. Dat is ook niet gek wanneer je bedenkt dat hout overal ter wereld voorhanden is, makkelijk te bewerken valt en positieve materiaaleigenschappen kent. Wanneer u voor een houten tuinset van Tulmans Meubelen kiest bent u verzekert van een robuuste en tijdloze set waarmee u ieder jaar heerlijk kunt genieten van het buitenleven. Het is een heuse aanwinst voor iedere natuurliefhebber, die in de zomermaanden graag met familie en vrienden buiten het leven viert.

Een houten tuinset voor iedere tuin

Hout is een tijdloos materiaal dat geschikt is voor ieder huishouden. Het materiaal kan dan ook veelvuldig gebruikt worden bij diverse tafelontwerpen en soorten onderstellen. Om u een indruk te geven van de mogelijkheden die we kunnen bieden met houten tuinsets hebben we alvast een kleine voorselectie gemaakt. Zo kunt u eenvoudig beoordelen of een houten tafelblad een optie is voor uw tuinontwerp.

Bankirai hardhout combineert perfect met onze RVS en stalen onderstellen en zijn een aanwinst voor iedere tuin. Kiest u voor een RVS onderstel dan kunnen wij aanbevelen de set aan te vullen met onze RVS stapelstoelen. Of configureer uw houten tuinset met wicker vlechtwerk comfortstoelen voor een fantastisch natuurlijke geheel.

Bij Tulmans Meubel hebben we de beschikking over Bankirai hardhout voor uw houten tuinset. Het tropische materiaal wordt ook wel Bangkirai, Balau of Selangan Batu genoemd en groeit in grote hoeveelheden in landen als Maleisië, Indonesië, Vietnam, Thailand en de Filipijnen. Het materiaal staat bekend om zijn warme, diepe kleur en is zeer sterk. Het hout is zelfs geschikt als constructiehout voor sluisdeuren en damwanden, en kan dus uitstekend gebruikt worden als tafelblad voor tuintafels. Omdat het hier gaat om hardhout is het materiaal goed bestand tegen schimmels, aantasting door insecten en waterabsorptie. Het materiaal kan dus wel tot 20 jaar meegaan. Daarna kan het hout grijs verkleuren, zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit en duurzaamheid van het materiaal.

Onderhoud van Bankirai hardhout

Om de levensduur van 20 jaar te kunnen halen rust er een verantwoordelijkheid op de schouders van de eigenaars van de houten tuinset. Zo is het verstandig de tafel regelmatig schoon te maken om vuiligheid te verwijderen. U kunt hiervoor gebruikmaken van 1 à 2 dopjes lijnoliezeep in een emmer lauw water. Nadat u de oplossing op het oppervlak aangebracht heeft en een poosje heeft laten intrekken kunt u het oppervlak schoonboenen met een harde borstel. Daarna kunt u de tafel schoonspoelen met water en laten drogen, of u kiest ervoor de tafel te behandelen door het hout een beschermlaag te geven met impregneerolie. Afhankelijk van hoeveel olie het hout opneemt kunt u het proces vervolgen met een of meerdere lagen Bankirai-olie totdat het hout verzadigd is. Zo blijft het Bankirai in een nette staat en is uw houten tuinset als nieuw.

Heeft u ruimte over in uw garage of opberghok, dan raden wij aan te overwegen om de houten tuinset ’s winters binnen te stallen om onnodige slijtage aan uw tafel te voorkomen. Dit scheelt u weer in onderhoud!

Houten tuinset bestellen

Met een houten tuinset profiteert u van onderstaande voordelen:

  • Bankirai staat bekend om zijn lange levensduur van 20 jaar
  • Het hout is een natuurproduct en dus zeer duurzaam
  • Bankirai is bestand tegen splijten en buigen
  • Het materiaal is goed bestand tegen eventuele aantasting door zuren en chemicaliën
  • Bankirai kent geen bloeding en schimmelvorming

Bent u overtuigd van de mooie uitstraling van Bankirai hardhout en de vele voordelen dat het materiaal te bieden heeft? Dan stellen we u met deze webshop in staat een unieke houten tuinset samen te stellen die volledig past bij uw tuin en uzelf. Kies een model onderstel, de juiste afmetingen van de tafel en zoek er passende stoelen bij. U kunt de tafel zelfs uitrusten met zwenkwielen of kunststof doppen om beschadigingen aan tafelpoten of terrastegels te voorkomen. Zodra u uw bestelling bevestigd heeft zullen wij ervoor zorgen dat uw gloednieuwe tuinset veilig, eenvoudig en snel in uw tuin geplaatst wordt.

Heeft u vragen omtrent de afwikkeling van de bestelling, het materiaal, de vormgeving van de tafel of de leveringsprocedure? Schroom dan niet contact met ons op te nemen, of kom gerust langs in onze showroom in Maasbree (Limburg) voor persoonlijk advies. De koffie staat klaar!

Lees meer
Lees minder

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren