Wicker tuinsets

Wicker tuinsets zijn vandaag de dag een ware trend in de tuinmeubelbranche. Een hoop tuinsets en andere tuinmeubelen zijn tegenwoordig gemaakt van het materiaal. De reden hiervoor is duidelijk: Het materiaal combineert de gunstige eigenschappen van kunststof met de fantastische natuurlijke looks van vlechtwerk rotan stoelen zoals die oorspronkelijk in landen als Indonesië gevonden werden. Met een wicker tuinset kunt u daarom jarenlang genieten van de zomermaanden en haalt u de gezelligheid naar buiten.

Wicker tuinsets van Tulmans Meubelen

Bij Tulmans Meubelen kunnen we uiteraard niet achterblijven met deze populaire trend en hebben we ons assortiment aangevuld met een reeks wicker tuinsets. Op deze webpagina vindt u enkele veelgekozen configuraties met wicker stoelen. Zo krijgt u alvast een goede indruk van de mogelijkheden die we te bieden hebben. Kies bijvoorbeeld voor onze wicker Enjoy stoelen in combinatie met een natuurstenen tafelblad om uw tuinset een landelijke stijl te geven. Of configureer onze Londener vlechtwerk stoelen met een hardhout Bankirai tafelblad voor een natuurlijke stijl. Tevens kunnen de rattan stoelen uitstekend gecombineerd worden met onze RVS en stalen onderstellen en zullen ze samen een ware blikvanger vormen voor uw tuin, terras of balkon.

Zorgeloos genieten met wicker!

Wicker (rope) is een hoogwaardige en sterke kunststof vlechtdraad die beschikbaar is in diverse kleuren, texturen en vormen. Zo onderscheiden we de verschillende typen platte draad, ronde draad en halfronde draad wicker. Het kunststof is voorzien van additieven voor vuil-, weers- en UV-bestendigheid zodat de duurzaamheid van de vlechtdraad gewaarborgd wordt. Van oorsprong werden natuurproducten zoals rotan rondt bamboe frames gevlochten voor het creëren van meubelen in landen als Indonesië, China, India of Vietnam. Deze invloeden werden later gebruikt in de landelijke interieurstijlen van Europese landen. Anno 2020 wordt deze stijl nog steeds gebruikt, maar wordt kunststof wicker rond aluminium frames gevlochten. Er wordt extra degelijkheid geboden aan het zitvlak door elastieken banden te spannen om doorzitten te voorkomen en het comfort te verhogen. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken van onze wicker tuinsets op een rij:

  • Lichtgewicht; u bergt onze wicker meubelen ’s winters zonder moeite op
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Bestand tegen vorst en dooi
  • Wicker is duurzaam, sterk, UV-bestendig en kleurvast
  • In vele kleuren, soorten en maten beschikbaar
  • Het heeft een prachtige natuurlijke uitstraling

Uw wicker tuinset beschermen

Wicker staat bekend om zijn lange levensduur vanwege de hoogwaardige kunststoffen die ervoor gebruikt worden. U kunt die levensduur rekken: Heeft u de mogelijkheid om de wicker meubelen ’s winters op te bergen in een schuur of opberghok? Dan raden wij dit zeker aan. Onze wicker producten zijn stapelbaar en licht in gewicht. Dek de meubelen liever niet af met een hoes, aangezien condens en vochtvorming de kwaliteit van het wicker niet ten goede komen.

Verder kunt u de levensduur van onze producten succesvol verlengen met regelmatige reiniging en onderhoud. Gebruik wekelijks een lauw sopje en reinig de meubelen met een zachte borstel, spons of doek. Wij raden af agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, aangezien die de kleurvastheid en toegevoegde additieven van het kunststof kunnen beschadigen.

Waar kan ik de meubelen bestellen?

U kunt terecht op de webshop van Tulmans Meubelen voor het configureren van uw ideale wicker tuinset. Combineer uw gewenste wicker comfortstoel met een mooi tafelblad en een van onze robuuste onderstellen. Wanneer u tevreden bent met de samenstelling plaatst u simpelweg een bestelling en zorgen wij er persoonlijk voor dat uw aanvraag veilig, eenvoudig en snel in uw tuin geplaatst wordt. Heeft u vragen omtrent het materiaal, de vormgeving van onze tafels, onderhoud of het leveringsproces, dan kunt u altijd contact met ons opnemen of bezoek onze showroom in Maasbree (Limburg) voor deskundig advies!

Lees meer
Lees minder

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren