Silestone tafelbladen

Silestone is een toonaangevend kwartscomposiet dat vele interieurs verrijkt met unieke vormgeving. Het populaire materiaal is beschikbaar in ontzettend veel vormen, stijlen, afwerkingen en kleuren en heeft bovendien vele voordelen te bieden ten opzichte van conventionele tafelbladen. Lees hieronder verder waarom uw volgende tafel uitgerust wordt met een Silestone tafelblad.

Silestone: Alles op een rijtje!

Voor het creëren van een nieuwe look of stijl voor uw woon- of eetkamer is het kiezen van het juiste tafelblad een belangrijke maar vaak ook een moeilijke en tijdrovende klus. Het ideale tafelblad heeft een unieke stijl, is duurzaam en vergt weinig onderhoud. Silestone kan een groot deel van deze wensen in vervulling laten gaan met onderstaande voordelen:

 • 25 jaar garantie: Na online registratie krijgt u 25 jaar garantie op onze Silestone tafelbladen.
 • Beschikbaar in meer dan 50 kleurvarianten: Van egale kleuren in matte en gepolijste afwerkingen tot fraaie look-a-likes van natuursteen, marmer en beton.
 • Maatwerk: Afhankelijk van de vereisten voor de toepassing en uw gewenste ontwerp is Silestone bij Tulmans Meubelen verkrijgbaar in diktes van 12, 20 en 30 mm en rechthoekige, ovale, ronde en vierkante vorm tot afmetingen van 3200 x 1500 mm.
 • Vlek- en waterbestendig: Silestone is een non-poreus materiaal, waardoor vloeistoffen en chemische stoffen geen kans zien om in het materiaal te trekken. Hierdoor zijn vlekken en kringen verleden tijd en poetst u wijn-, koffie- en kalkvlekken eenvoudig weg: Zeer hygiënisch dus!
 • Krasbestendig: Het Silestone kwartscomposiet is keihard waardoor het materiaal bestand is tegen normaal gebruik van scharen en messen.
 • Onderhoudsvriendelijk: Silestone is duurzaam en behoeft geen periodiek onderhoud. Impregneren, behandelen met vlekstop of het in de was zetten van het tafelblad is dus niet nodig. Regelmatig reinigen met zeep en warm water is voldoende om het materiaal, jaar in jaar uit, prachtig te houden.

Waar u op moet letten bij een Silestone tafelblad:

 • Silestone is, in tegenstelling tot zustermateriaal Dekton, niet geschikt voor buitengebruik. Het materiaal is niet bestand tegen temperatuurschommelingen, vorst, dooi, hitte en overmatig UV-licht. Het materiaal kan over de jaren lelijke verkleuringen gaan vertonen door zogenaamde ‘thermoshocks’.
 • Ga nooit op het tafelblad zitten of staan. Dit om het scheuren of breken door extreme spanningen te vermijden.
 • Vermijd gebruik van schurende hulpmiddelen of agressieve chemicaliën bij de reiniging van het blad.
 • Zet hete pannen nooit rechtstreeks op het tafelblad maar op een onderzetter, en gebruik altijd snijplanken voor het versnijden van voedingsmiddelen op het tafelblad.
 • Silestone is doorgaans constant van kleur. Echter, door gebruik van natuurlijke grondstoffen zijn kleur en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen en gepresenteerde visualisaties op de website nooit uit te sluiten.

Productie van Silestone

Silestone is een kwartscomposiet dat wordt vervaardigd door de producent Cosentino uit Spanje. Composieten worden opgebouwd uit meerdere samengevoegde componenten. In het geval van Silestone kwartscomposiet wordt de basis gelegd met glas, kristal en 94% kwarts; Naast diamant één van de hardste mineralen van moeder natuur. Samen met diverse toevoegingsstoffen en kleurstoffen wordt het geheel tot een stevige pasta gemengd dankzij het polyetherhars bindmiddel. De pasta wordt geperst tot een ultracompacte en homogene plaat van maximaal 3200 x 1500 mm en vervolgens tot 30 minuten lang verhit en gedroogd bij een temperatuur van 100°C. Het resultaat is een materiaal dat over het gehele oppervlak dezelfde eigenschappen kent, waaronder een lage poreusheid en een zeer hoge dichtheid en hardheid. Silestone onderscheidt zich in positieve zin van Dekton door de 3D-designs, die door de volledige massa van het tafelblad lopen. Zodoende lopen aderen naadloos door in de randen van het tafelblad en zijn unicolor bladranden verleden tijd. Silestone is dankzij deze natuurgetrouwe esthetiek en veelzijdige uitstraling een ideaal ‘kunstgesteente’.

Silestone tafelblad op maat bestellen

Bij Tulmans Meubelen bestellen we de maatwerk Silestone tafelbladen rechtstreeks bij de producent Cosentino in Spanje. Omdat Silestone een composiet is dat op specialistische wijze bewerkt moet worden, laten wij onze klantspecifieke bewerkingen direct uitvoeren door Cosentino zelf. Omdat het materiaal opgebouwd is uit een mengsel waarin kleurverschillen kunnen voorkomen, is ons advies alle benodigde Silestone onderdelen in één keer bij ons te bestellen zodat er geen grote kleur-, structuur- of nuanceverschillen zichtbaar zullen zijn tussen verschillende Silestone werk- of tafelbladen. Uw bestelling zal dan in een batch bij ons geleverd worden en wordt standaard afgewerkt met een facet randafwerking (afschuining). Dit geeft het product een hoogwaardige uitstraling en verkleint de kans op beschadigen van het tafelblad.

In onze webshop vindt u meer dan 50 verschillende soorten Silestone, die op hun beurt weer aangepast kunnen worden naar uw wens. Kies voor een gepolijste (spiegelende) afwerking, een Suede (matte) afwerking of Volcano (gevlamde) afwerking en bepaal de bladvorm. Tevens selecteert u eenvoudig de juiste dimensies voor uw tafelblad, met diktes van 12, 20 of 30 mm en afmetingen tot 3200 x 1500 mm. U bestelt het blad vervolgens veilig, eenvoudig en snel en ontvangt van ons de bevestiging van uw bestelling. Wij zullen er persoonlijk voor zorgen dat het blad op zorgvuldige wijze tot in uw woning geleverd wordt.

Ook begrijpen wij het volkomen wanneer u het Silestone materiaal even in het echt wilt bekijken, aanraken en vergelijken. U bent daarvoor wekelijks van maandag tot en met zaterdag welkom in onze showroom in Maasbree (Limburg), waar u bovendien kunt rekenen op persoonlijk advies en lekkere koffie. Loop even bij ons binnen of neem van tevoren contact met ons op.

Lees meer
Lees minder

Producten 1-36 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-36 van 37

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren