Uitstekend 

4.9/5

Op maat gemaakt

Uit eigen werkplaats

Rechtstreeks bij de fabrikant

Snelle levering (4-6 weken)

Onderhoud composiet

Onderhoud natuurstenen tafelblad: hier leggen we je precies uit hoe jij lang plezier kunt hebben van je prachtige composieten tafelblad.

Door de samenstelling en het productieproces van onze composieten tafelbladen is dit materiaal onderhoudsarm omdat vlekken het oppervlak niet kunnen binnendringen. Deze zijn gemaakt van het Silestone composiet van Cosentino.

Alledaagse vlekken

Over het onderhoud van je composieten tafelblad hoef je je geen zorgen te hoeven maken. Dagelijks gebruik kan ertoe leiden dat er olie-, tomaat-, chocolade-, zeep- of tandpastavlekken op het tafelblad komen. Het reinigen van deze en andere eenvoudige, nog verse vlekken is heel eenvoudig.

Stap 1

Breng een neutrale zeep aan op de vlek en wrijf zacht in een ronde beweging over de vlek met een vochtige microvezeldoek.

Stap 2

Laat een paar minuten inwerken. Veeg vervolgens met een doek eventuele zeepresten weg. Droog het tot slot af met keukenrol.

Hardnekkige vlekken

Ook bij hardnekkigere vlekken hoef je je, bij het onderhoud van je composieten tafelblad, geen zorgen te hoeven maken. het kan voorkomen dat er wijn-, koffie-, thee-, voedingsvlekken of kalk en roest vlekken op het tafelblad terecht komen. Het reinigen van deze hardnekkigere vlekken heeft iets meer uitleg nodig.

Wijn-, koffie-, thee- en voedingsvlekken

  1. Verdun bleekmiddel in water (15% bleekoplossing) en wrijf met een vochtige doek in een ronde beweging over de vlek.
  2. Laat het bleekmiddel 2 minuten inwerken en spoel het vervolgens af. Herhaal het proces als de vlek aanhoudt.

Kalk

  1. Breng een antikalkproduct aan op het getroffen gebied.
  2. Wrijf zachtjes met een ronde beweging in met een vochtige microvezeldoek.

Roest

  1. Breng een antiroestproduct, salpeterzuur of zoutzuur aan op het getroffen gebied.
  2. Wrijf zachtjes met een ronde beweging in met een vochtige microvezeldoek.

Veel gestelde vragen

Spoel het oppervlak goed na met water om alle vlekken te verwijderen van het materiaal, gebruik daarna een schone doek en droog na met keukenpapier.Als de vlekken blijven bestaan, reinig dan het oppervlak met een kalkverwijderaar, een blauw schuursponsje en water. Het reinigingsmiddel altijd 1-2 minuten in een ronde beweging aanbrengen. Daarna spoelen met voldoende water en nadrogen met keukenpapier.

Bleek is een alkalisch product dan het Silestone® werkblad kan beschadigen als het langer dan 2 uur aan het materiaal wordt blootgesteld.

Zo lang het werkblad goed nagespoeld wordt na iedere toepassing, kun je een verdunde bleekoplossing gebruiken.

Na een blootstelling langer dan 2 uur, kan bleek een chemische reactie veroorzaken op het oppervlak, met een vlek als resultaat. Deze vlekken zijn permanent en worden niet gedekt door de garantie, zoals ook staat aangegeven in de onderhoudsgids.

Silestone® heeft een hoge hittebestendigheid. Maar bedenk dat plotselinge temperatuursveranderingen net als andere steensoorten het materiaal kunnen aantasten. Om schade te voorkomen raden wij daarom een onderzetter aan bij het plaatsen van een heet voorwerp op het materiaal.

Ja, je mag het werkblad reinigen met een desinfecteermiddel. Het wordt altijd aangeraden om de reinigingsmiddelen te verdunnen met water. Niet-verdunde producten mogen niet langer dan 5 minuten op het oppervlak blijven liggen.

Ja, deze schoonmaak producten bevatten alcohol waardoor het gemakkelijker is om schoon te maken en het verwijderd gemakkelijk zeep residuen.

Producten met waterstoffluoride moeten worden vermeden, omdat ze het oppervlak kunnen beschadigen.

De kras heeft een metalen vlek op het oppervlak achtergelaten. Dus schoonmaken is nodig om de metaalvlek eruit te krijgen. Verdun hiervoor een metaalreiniger met water en gebruik het mengsel met een natte blauwe schuurspons (altijd in een cirkelvormige beweging). Je kunt ook schoonmaakazijn of een antikalkmiddel gebruiken.

Het wordt afgeraden om een Silestone tafelblad te kopen voor uw tuintafel, omdat Uv-stralen die het oppervlak kunnen beschadigen. 

 

We raden aan om schoonmaakazijn te gebruiken voor het reinigen en desinfecteren van het Silestone tafelblad. Als je huishoudelijke reinigingsdoekjes gebruikt, raden we je aan om deze eerst op één hoek van het oppervlak te testen en te zien wat het resultaat is.