Houten tuintafels rechthoekig

Bent u natuurliefhebber, heeft u groene vingers en bent u altijd op zoek naar al het mooie dat uw tuin te bieden heeft? Dan kan een houten tuintafel een prachtige aanvulling zijn op uw passie. Met een houten tuintafel van Tulmans Meubelen bent u verzekert van een robuust en tijdloos meubel waarmee u jarenlang van het buitenleven kunt genieten. Dit fantastische en natuurlijke materiaal is zeer populair, aangezien hout overal ter wereld te vinden valt, makkelijk te bewerken is en uiterst geschikt is als tafelblad voor een tuintafel. Waarom dat zo is leest u hieronder.

Jarenlang genieten met hout

Hout is een prachtig natuurproduct met vele positieven eigenschappen die ertoe leiden dat het materiaal geschikt is voor de aankleding van meubels. U vindt het materiaal dan ook veel bij binnen- en buiteninrichtingen. Voor onze tuintafels maken we gebruik van Bankirai hardhout, zodat een lange levensduur gegarandeerd wordt. Bankirai (ook Bangkirai, Balau, of Selangan Batu genoemd) is een tropisch materiaal en wordt op een verantwoorde manier verbouwt in landen als Maleisië, Indonesië, Vietnam, Thailand en de Filipijnen. Het materiaal heeft duurzaamheidsklasse I, wat betekent dat het materiaal tot wel 20 jaar kan meegaan. Dit komt doordat het materiaal bestand is tegen schimmels, aantasting door insecten en waterabsorptie en zodoende zelfs geschikt is als constructiehout voor sluisdeuren en damwanden. Na verloop van tijd kan het hout grijs kleuren, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit en sterkte van het hout.

Houten tuintafels van Tulmans Meubelen

Met een houten tuintafel maakt u een goede keuze dankzij deze eigenschappen:

  • Bankirai hardhout heeft een prachtige warme en natuurlijke uitstraling
  • Bankirai heeft duurzaamheidsklasse I, met een lange levensduur van ongeveer 20 jaar
  • Het materiaal heeft een grote buigsterkte, spijtweerstand en splijtvastheid
  • Het hout is bestand tegen zuren, chemicaliën en weerinvloeden
  • Bankirai kent geen bloeding, schimmelvorming of aantasting door insecten

Hout is onderdeel van vele interieur- en tuinstijlen en is geschikt voor ieder huishouden. Daarom kan het materiaal met vele tafelonderstellen gecombineerd worden. Bij Tulmans Meubelen ontwerpen en produceren we deze onderstellen volledig in eigen werkplaats, waardoor u de volledige vrijheid heeft uw wensen te delen met ons. Om u een goede indruk te geven van de vele configuratiemogelijkheden die mogelijk zijn voor een houten tuintafel, hebben we op deze pagina een voorselectie gemaakt van populaire combinaties. Kies een selectie, pas die daarna volledig naar uw persoonlijke smaak aan met een passend onderstel en voer een specifieke maatvoering in die past bij uw woonsituatie. Zo kunt u de tafel tot wel 3200 mm lengte bestellen zodat uw hele vriendengroep gezellig kan tafelen in de zomermaanden. Of configureer uw tafel met optionele geïntegreerde zwenkwielen zodat de tafel makkelijk verplaatst kan worden op uw terras. Wij kunnen u aanbevelen onze bankirai tafelbladen te combineren met een RVS onderstel of stalen onderstel voor een prachtige combinatie van warme en koele tinten. Uiteraard kunt u er een volledige tuinset van maken door de houten tuintafel te combineren met een van onze tuinstoelen. Kies bijvoorbeeld voor comfortabele wicker stoelen, om de natuurlijke sfeer door te zetten. RVS stapelstoelen staan ook zeer mooi bij onze bankirai tuintafels en zijn een echte aanrader als toevoeging.

Houten tuintafel kopen?

Wanneer u geïnteresseerd bent in een houten tuintafel van Tulmans Meubelen kunt u gebruik maken van de productconfigurator in onze webshop zodat u uw gepersonaliseerde meubel veilig, snel en eenvoudig kunt bestellen. Wij zorgen er dan voor dat het onderstel naar uw wens geproduceerd wordt en samen met het houten tafelblad in uw tuin geplaatst wordt. Als u liever het bankirai en onze onderstellen in onze showroom wilt komen bekijken en testen, bent u van harte welkom van maandag tot en met zaterdag in Maasbree (Limburg).

Bankirai hardhout onderhouden

Zodra de tafel bij u achterom staat heeft u een ware eyecatcher in huis gehaald. Echter zal het hout geregeld onderhouden moeten worden, wil u de fantastische uitstraling van het materiaal behouden. Daarom is het verstandig de tafel regelmatig schoon te maken en vuiligheid te verwijderen. U kunt hiervoor gebruikmaken van 1 à 2 dopjes lijnoliezeep in een emmer met warm water. Breng de oplossing aan op het oppervlak en laat het een tijdje intrekken zodat u daarna het tafelblad eenvoudig schoon kunt boenen met een harde borstel. U kunt er dan voor kiezen de tafel schoon te spoelen met water, of een extra behandeling te geven met impregneerolie. Zo geeft u het hout zijn diepere kleur terug en is het materiaal weer extra bestand tegen weersinvloeden. Afhankelijk van de hoeveelheid olie die het hout opneemt kunt u het proces enkele keren herhalen totdat het hout verzadigd is met Bankirai-olie. Voorkom hierbij dat er een gladde en spiegelende film over het hout komt te liggen, dan heeft u teveel gebruikt. Kunt u de houten tuintafel ’s winters kwijt in uw garage, dan kunnen we aanbevelen dit te doen. Zo blijft uw tafel langer in nette staat en scheelt dit u in onderhoud!

Meer weten over onze tafelbladen, het onderhoud ervan, onze onderstellen of onze leveringsprocedure? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies op maat!

Lees meer
Lees minder

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren