Granieten tuinsets

Bent u een natuurliefhebber, levensgenieter en altijd op zoek naar het mooie dat uw tuin te bieden heeft? Dan kan een granieten tuinset een mooie aanvulling zijn op uw passie. Met een granieten tuintafel bent u in het bezit van een prachtige natuurlijke blikvanger voor uw terras, prieeltje of balkon.

Graniet: Een veelzijdig natuurproduct

Graniet is een prachtig natuurproduct. Het is een materiaal dat eeuwen geleden gevormd is door een zeer traag natuurlijk proces. Door het stollen van magma hebben ondergrondse mineralen bij langzame afkoeling en onder hoge druk kristallen kunnen vormen waardoor uiteindelijk dit prachtige dieptegesteente ontstaat. Het gesteente kan over de gehele wereld gevonden worden in groeves en is daarom in vele soorten en kleuren beschikbaar.

Bij Tulmans Meubelen halen we ons hoogwaardige natuursteen uit groeves in India omdat hier veelzijdige granietsoorten te vinden zijn, men hier werkt met moderne mijnbouwmethoden en daarom eerlijke en uitzonderlijk goede producten kan garanderen. In ons assortiment vindt u enkele granietsoorten. Zo bieden wij onder andere Nero Assoluto natuursteen; een diepzwart en egaal gekleurd natuurgesteente dat wij leveren met een gezoete finish waarbij het oppervlak met fijne korrel opgeschuurd wordt tot een matte afwerking, en een gepolijste finish waarbij schuurkoppen over het tafelblad gaan met een steeds fijnere korrel voor een glad en glanzend oppervlak. Verder kunt u bij Tulmans Meubelen terecht voor steel grey graniet waarbij de gemêleerde kleur- en structuurvariaties in het materiaal duidelijk zichtbaar zijn. U vindt dit materiaal met een gezoete- en leatherfinish (een afwerking waarbij het reliëf van het gesteente intact blijft). Tot slot kunt u uw tafel uitrusten met het prachtige bruin gewolkte en gepolijste Tan Brown tafelblad voor een bijzondere uitstraling, of ons unieke Coffee Brown tafelblad met leatherfinish waarbij de fossielen uitstekend zichtbaar zijn.

In onze eigen werkplaats slijpen we de granieten tafelbladen zorgvuldig op maat. Tevens worden onze tafelbladen hier afgewerkt met een facet rand (afschuining) zodat het graniet een mooie afgewerkte uitstraling krijgt en bovendien minder schadegevoelig is.

Geniet met graniet

Omdat ieder granieten tafelblad uniek is in zowel structuur als kleur, kan het materiaal uitstekend gecombineerd worden met een veelvoud aan onderstellen en stoelen die wij aanbieden. Op onze website vindt u een selectie van de populairste combinaties om u een eerste indruk te kunnen geven. Granieten tuinsets van Tulmans Meubelen staan garant voor zorgeloze zomerdagen, maar waarom?

 

  • Graniet is keihard, slijtvast en behoort tot de sterkste materialen ter wereld
  • Het materiaal is weer- en hittebestendig en zal niet barsten of scheuren
  • Ons graniet is spekglad en maakt u daarom eenvoudig schoon
  • Graniet is bestand tegen vorst, dooi en zuren
  • Ieder granieten tafelblad is uniek; niemand zal dezelfde granieten tuinset hebben

Zo reinigt u een granieten tuinset

Graniet is makkelijk in onderhoud. Geef de granieten tuinset regelmatig aandacht door het tafelblad af te doen met water, groene zeep en een zachte borstel, spons of doek. Zo behoudt graniet zijn luxe uitstraling en kan de tuinset jaren mee. Heeft u per ongeluk gemorst met limonade of wijn? Veeg het probleemloos op met een schone doek en voorkom dat de vloeistof intrekt en kringen of vlekken veroorzaakt. Daarnaast kan uw tafel beschermd worden tegen kringen en vlekken door het graniet 1 à 2 keer per jaar te impregneren met speciaal graniet impregneermiddel of kleurverdieper. Gebruik absoluut geen bijtende schoonmaakmiddelen met zure bestanddelen of staalwol zodat krassen en beschadigingen voorkomen worden. Verder raden we af de granieten meubelen af te schermen met een afdekhoes omdat dit vochtophoping tot gevolg heeft en lelijke vlekken kan veroorzaken.

Bestel uw nieuwe granieten tuinset online of in de showroom!

Maak uw keuze uit een van onze unieke granieten tafelbladen en combineer het blad met een stalen of RVS onderstel voor een strakke en stoere uitstraling. Of configureer uw granieten tuintafel met wicker of textileen tuinstoelen om het buitenleven te vieren. Bestel uw granieten tuinset vervolgens veilig, gemakkelijk en snel via onze webshop en dan zorgen wij ervoor dat uw nieuwe aanwinst puntgaaf in uw tuin geplaatst wordt. Wilt u onze collectie liever live bekijken en uitproberen, dan bent u van harte welkom in onze showroom in Maasbree (Limburg) voor vakkundig advies.

Lees meer
Lees minder

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren