Glazen tafelbladen

Bent u op zoek naar een los tafelblad dat klasse uitstraalt in combinatie met uw tafelonderstel? Dan kunnen we een glazen tafelblad aanbevelen. Glas is een neutraal en toegankelijk materiaal waardoor het goed gecombineerd kan worden met vele onderstellen. Bovendien wordt glas al jarenlang gebruikt als tafelblad voor tuintafels en eettafels en zal deze trend voorlopig populair blijven. Een glazen tafelblad is dus tijdloos en vormt over tien jaar nog steeds een eyecatcher met uw favoriete onderstel.

De voordelen van glas

De reden dat glas al jaren een veelgekozen materiaal is in de meubelbranche en interieurvormgeving is het feit dat het materiaal beschikt over de juiste eigenschappen.

Allereerst is glas lichtdoorlatend (transparant) en resulteert deze materiaaleigenschap in een ruimtelijk effect wanneer een eet- of tuintafel uitgerust wordt met een glazen tafelblad. Een eethoek of terras lijkt ineens een stuk groter, waardoor glas een ware uitkomst is voor kleine huishoudens met weinig ruimte.

Zoals gezegd is glas een neutraal materiaal met een koele kleur. Deze koele kleur kan in combinatie met warme materialen een prachtig complementair contrast vormen. Ook kan het materiaal prima gecombineerd worden met andere koele kleuren en grijstinten, waardoor er al snel een moderne en strakke sfeer gecreëerd wordt. Zo kunt u glas prima combineren met een houten tafelonderstel, een RVS onderstel en een stalen onderstel. Glas is dus een toepasbaar materiaal voor vele stijlen: Van landelijk en vintage tot industrieel en modern!

Glas is dankzij de hoge dichtheid, lage poreusheid en het gladde en spiegelende oppervlak een onderhoudsarm materiaal, dat met minimale inspanningen in goede staat blijft. Vet en vuil kan zich lastig aan het gladde oppervlak hechten. Hierdoor kunt u jarenlang zorgeloos genieten van het tafelblad. Bij alledaagse reiniging gebruikt u simpelweg een vochtige schone doek (bij voorkeur microvezel) voor het afnemen van stof en vuiligheid. Voor de reiniging van vlekken en kringen voldoet lauw water, een sopje en een zachte spons of doek. Voor hardnekkige plekken kunt u glasreiniger gebruiken. Voorkom te allen tijde dat er schurende voorwerpen over het glazen oppervlak bewegen zodat krasjes voorkomen worden. Gebruik bij tafelen dan ook onderzetters en placemats.

De eigenschappen van onze glazen tafelbladen

Bij Tulmans Meubelen maken we gebruik van hoogwaardig glas dat standaard gelaagd is. Dit betekent dat onze glazen tafelbladen opgebouwd zijn uit twee lagen in sandwichconstructie, met ertussen een dunne laag FVB (“polyvinylbutyral”) -folie. Deze elastische film heeft enkele voordelen. Allereerst wordt het glas dankzij de folie semi-transparant waardoor u er niet doorheen kunt kijken maar licht er wel doorheen komt. Zodoende zult u geen vuil onder het glasoppervlak zien zitten. Daarnaast fungeert de folie als UV-filter, waardoor het materiaal uitstekend gebruikt kan worden voor uw tuintafel en jarenlang bestendig is tegen de Nederlandse weersinvloeden. Tot slot zorgt de folie voor een robuust en samenhangend geheel, waardoor het glas sterker wordt en lastig breekt. Als het glas onverhoopt breekt vormt gelaagd glas een ster, terwijl gehard glas in duizenden kleine stukjes uiteenvalt. Ons glas is daarom veiliger en kan tegen een stootje. Mocht het glazen tafelblad toch breken, dan kunt u bij ons rekenen op 2 jaar garantie.

Glazen tafelblad op maat

Bij Tulmans Meubelen zijn we gespecialiseerd in het bieden van gepersonaliseerde oplossingen voor uw meubels. Dankzij onze moderne werkplaats met hoogwaardig machinepark kunnen we maatwerk glazen tafelbladen bieden die voldoen aan uw specifieke situatie. Zo kunt u zelf de vorm van het tafelblad bepalen (rechthoekig of vierkant) en bent u in staat afmetingen te selecteren die passen bij uw project. Zo kunt u de tafel uitrusten met een glazen tafelblad met een maximale lengte van 3000 mm en een maximale breedte van 1400 mm. Het glas wordt standaard afgewerkt met een afschuining. Deze facetrand zal ervoor zorgen dat het glazen tafelblad een luxueuze uitstraling krijgt en minder schadegevoelig is.

Los glazen tafelblad bestellen

U bestelt een maatwerk glazen tafelblad op efficiënte wijze door de benodigde afmetingen in te vullen in de online productconfigurator van onze website. Wanneer u de bestelling voldaan heeft zullen wij ervoor zorgen dat het juiste tafelblad veilig en snel bij u thuis geleverd wordt zodat u verder kunt met uw project. Wanneer u onze tafelbladen op voorhand wilt bekijken, dan nodigen we u van harte uit een bezoekje te brengen aan onze showroom in Maasbree (Limburg) waar u van maandag tot en met zaterdag welkom bent. U kunt altijd contact met ons opnemen wanneer u vragen heeft over onze producten.

 

Bekijk ook onze Dekton en Granieten tafelbladen als u op zoek bent naar iets anders!

Lees meer
Lees minder

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Tafelblad Glas

    Waardering:
    100%
    € 282,32

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren