Dekton tuinsets

Bent u op zoek naar een unieke designtafel voor uw tuin, terras of balkon waarmee u zich kunt onderscheiden ten opzichte van familie of vrienden? Dan is een Dekton tuinset een echte aanrader! Dekton is een innovatief materiaal dat ontzettend in opkomst is voor vele toepassingen in de gevelbouw, interieurvormgeving en meubelbranche, in vele soorten en kleuren. Het duurzame materiaal is uitermate geschikt voor buitengebruik en zal gegarandeerd vele zomers een eyecatcher zijn in uw tuin.

Wat is Dekton?

Dekton is een composiet materiaal dat gevormd wordt uit een reeks geavanceerde grondstoffen die onder andere gebruikt worden voor materialen als porselein, glas en kwartsoppervlakken. Het bedrijf Cosentino uit Spanje is de enige producent van dit innovatieve materiaal en zorgt ervoor dat de grondstoffen allereerst gezuiverd en gemaald worden tot een specifieke deeltjesgrootte. Vervolgens worden de deeltjes op een band gepositioneerd voor het juiste formaat, krijgen de deeltjes een basiskleur en worden de grote hoeveelheden deeltjes onder hoge druk geperst. Deze bladen worden vervolgens bedrukt met specifieke motieven, structuren en afwerkingen en tenslotte gehard in een oven. Het eindproduct is een Dekton plaat van maximaal 3200 mm bij 1440 mm, beschikbaar in 60+ (!) verschillende designs. Het materiaal is beschikbaar in diktes van 8, 12, 20 en 30 mm, afgewerkt in een matte, gepolijste of fluwelen (velvet) finish.

Wat zijn de eigenschappen van dit innovatieve materiaal?

  • U krijgt 25 jaar garantie op het Dekton tafelblad na registratie
  • Dekton is bestand tegen vorst en dooi
  • Hoge UV-bestendigheid en dus uitermate geschikt voor buitengebruik
  • Kras-, en vlekbestendig
  • Dekton is een homogeen materiaal, eenvoudig te reinigen en dus hygiënisch
  • Onze Dekton tuinsets zijn onderhoudsarm
  • Lage waterabsorptie
  • Vele unieke designs en afwerkingen beschikbaar

Ons oneindige Dekton assortiment

Bij Tulmans Meubelen geven we u de mogelijkheid tuintafels te configureren met uw gewenste Dekton tafelblad. U kunt hierbij kiezen uit alle soorten en maten Dekton die Cosentino verscheept binnen Europa. De keuzemogelijkheden zijn hierdoor eindeloos! Kies bijvoorbeeld voor een Dekton tafelblad uit de ‘Natuur’-reeks in combinatie met een RVS onderstel om een natuurlijke look te bewerkstelligen. Zet er mooie wicker vlechtwerk stoelen bij om de Dekton tuinset compleet te maken en jarenlang te kunnen genieten van de zomer. Bent u op zoek naar een industriële look, dan is een Dekton tuinset ook zeer geschikt: Kies een tafelblad uit de ‘Industrieel’-reeks in combinatie met een stalen onderstel en textileen stapelstoelen om deze stijl te configureren.

Op deze pagina helpen wij u alvast een handje om makkelijker een keuze te kunnen maken. Zo hebben we populaire configuraties samengesteld zodat u een goede indruk krijgt van de vele mogelijkheden dat dit materiaal te bieden heeft.

Uw Dekton tuinset onderhouden

De Dekton tuinsets hebben niet veel onderhoud nodig. Toch is het belangrijk uw set zo nu en dan schoon te maken en te onderhouden om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw Dekton tuinset. Zo kunt u regelmatig het blad schoonmaken met een droge doek om stof te verwijderen. Vaak is dit voldoende, maar een vochtige doek kan ook uitkomst bieden. Heeft de tafel langere tijd buiten gestaan zonder reinigen? Gebruik warm water, groene zeep en een zachte borstel, spons of doek om vuiligheid te laten verdwijnen. Hardnekkige vlekken haalt u eenvoudig en zonder problemen weg met CIF Cream (schuurmiddel). Bent u bang voor vlekken en kringen in uw gloednieuwe Dekton tuintafel door bloempotjes of gemorste wijn? Geen probleem! Doordat Dekton een hoge dichtheid heeft zonder poreusheid krijgen vloeistoffen geen kans om in het materiaal te trekken. Behandelen en beschermen met een impregneermiddel is dan ook niet nodig.

Voorkom zware belastingen op Dekton tafelbladen. Dekton is een zeer sterk materiaal, maar kan toch breken en scheuren bij hoge drukbelasting.

Dekton tuinset bestellen

Bent u overtuigt van alle positieve eigenschappen die Dekton te bieden heeft? Dan kunt u nu uw droomset samenstellen. Combineer één van onze Dekton tafelbladen met een onderstel naar keuze en kies er tenslotte uw gewenste stoelen bij. Configureer het geheel met uw persoonlijke maatvoering en plaats de Dekton tuinset in het winkelwagentje van onze webshop. Wij zullen er voor zorgen dat uw bestelling veilig, gemakkelijk en snel in uw tuin geplaatst wordt. Wenst u extra informatie omtrent Dekton, de vormgeving van onze tafels, het onderhoud of de levering? Schroom niet om contact met ons op te nemen of kom langs in onze showroom in Maasbree (Limburg) voor vakkundig advies. De koffie staat klaar!

Lees meer
Lees minder

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren