Uw winkelwagen
Deens ovale composieten tafel Sydney staal aanvulling voor de nieuwe woontrends voor 2023

Nieuwe woontrends voor 2023

De bladeren zijn gevallen en het is koud, dus gaan binnen de lampen aan en kijken we met een nieuwe blik naar ons interieur. De afgelopen Corona jaren waren we vooral thuis en hebben we veel gebruik gemaakt van ons interieur. Nu de maatschappij weer opengaat, willen veel mensen deze jaren afsluiten en kiezen er juist nu voor om hun interieur te vernieuwen. De veranderde maatschappij en de maatschappelijke bewustwording heeft ertoe geleid dat veel mensen zich bewust zijn geworden van hun footprint en dat zien we ook terug in de nieuwe woontrends van 2023.

Wij hebben onze 8 favoriete woontrends op een rijtje gezet waarvan we een aantal al kennen, maar sommige nu hun opmars aan het maken zijn.

Woontrend 1: Duurzaamheid

met stip nummer 1 in onze lijst nieuwe woontrends voor 2023

Duurzaamheid zal een centrale rol spelen in woontrends van 2023. Consumenten zijn steeds meer op zoek naar producten en materialen die milieuvriendelijk zijn en een kleinere ecologische voetafdruk hebben. Hierdoor zullen naast de duurzame woningen ook het interieur steeds duurzamer worden, met een nadruk op lokale leveranciers, energie-efficiëntie en het verminderen van afval.

Door deze maatschappelijke bewustwording zien we dat nu ook terug in het interieur. Hierin komt het handwerk en de ambacht weer centraal te staan en wordt de natuur naar binnen gehaald. Daarnaast zien we natuurlijke en duurzame materialen steeds meer toegepast in ons interieur. Meubels vertellen een verhaal, hebben charisma en zijn uniek net zoals de eigenaren. Mensen gaan meer op zoek naar wat ze echt willen en dat geeft ook meer voldoening dan het kiezen van een 13-in-een-dozijn-product uit een webshop.

Door de toenemende focus op duurzaam design en interieurontwerp, waarin gebruik gemaakt wordt van natuurlijke materialen en organische vormen, zal dit resulteren in een meer rustgevende en evenwichtige leefomgeving, die tegelijkertijd ook bijdraagt aan een betere toekomst voor onze planeet.

Woontrend 2: Scandinavisch

Deze woontrend is al jaren populair en is ook komend jaar trending. Als het gaat om Scandinavisch wonen, denken veel mensen aan minimalisme, functionaliteit en eenvoud, maar in de woontrends voor 2023 komt er een twist, want ook hier komt de duurzaamheid om de hoek kijken en worden deze twee woontrends gecombineerd. 

Een Scandinavisch interieur is niet alleen functioneel, maar ook licht, luchtig en tijdloos. Het straalt rust en harmonie uit door het gebruik van wit en pastel in combinatie natuurlijke materialen, zoals hout en leer. Vertaal dit naar je tafel en je krijgt een eikenhouten tafel met organische vormen die duurzaam is geproduceerd. Combineer je dit met een een zwart stalen onderstel dan maak je een statement in je interieur. Tulmans tafels heeft een ruime collectie tafels in de Scandinavische stijl, die deze kenmerken prachtig belichamen.En hiermee komen we dan meteen bij de volgende trend.

Woontrend 3: Bijzondere meubels met een verhaal

We zien nu vaker een weloverwogen interieur waarin met een bijzondere tafel een statement wordt gemaakt. Deze eyecatcher die niet alleen zorgt voor veel gesprekstof, maar ook multifunctioneel is. Een bijzondere tafel gemaakt van duurzame materialen die het karakter van de eigenaar weerspiegelt en het liefst onderhoudsarm zijn. Dit is, denken wij, wel een bijzondere toevoeging aan de nieuwe woontrends voor 2023. Dit omdat mensen na de afgelopen jaren van veel thuiswerken, nu steeds meer heel bewust hun meubels kiezen en hun smaak daarin ook veel meer willen laten uitkomen. Er wordt dan ook vaak voor minder traditionele tafelbladen gekozen, zoals keramieken of composieten tafelbladen die prachtige tekeningen geven. 

Woontrend 4: Multifunctioneel

Een multifunctioneel interieur is niet meer weg te denken na de afgelopen jaren en daar moet je tafel op ingesteld zijn. Gemak dient de mens en daarbij is comfort heel belangrijk. “Of het nu een bank, fauteuil of vloerkleed is; comfort is vandaag de dag net zo belangrijk als uiterlijk. Als je thuiswerkt, wil je niet alleen een tafel hebben die hieraan voldoet, maar moeten ook de stoelen hierbij passen.

Multifunctionaliteit wordt een steeds belangrijker aspect van meubelontwerp en dat geldt ook voor eettafels. Tulmans meubelen heeft een ruime collectie multifunctionele eettafels die perfect zijn voor de trend van 2023. Deze tafels combineren functionaliteit, elegantie en comfort, waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor het serveren van maaltijden, maar ook voor andere activiteiten.

Tulmans meubelen biedt een ruime keuze aan multifunctionele eettafels die zowel stijlvol als praktisch zijn. Door deze tafels aan te schaffen, krijgt u niet alleen een stijlvolle eetruimte, maar ook een functioneel en veelzijdig meubelstuk dat uw leven gemakkelijker maakt.

Woontrend 5: Organisch

Dat meubels en materialen vaak organisch, rond en natuurlijk zijn, zien we al een tijdje. Hoofdredacteur Nicolette van VTwonen constateert dat we deze trend in 2023 ook weer omarmen. “Zolang de buitenwereld door virussen, oorlog, inflatie en klimaatdreiging onheilspellend blijft, zoeken we thuis comfort en bouwen we een veilig nest”. Dit uit zich in ronde vormen, zachte tinten en natuurlijke materialen. De 3D configurator houdt hier ook rekening mee. 

Door de meer organische vormen kun je ook goed rekening houden met afwijkende verhoudingen in je woonkamer. Als je een ietwat schuine muur hebt, valt dit des te meer op als je hier een rechthoekige tafel naast zet. Een tafel met een meer organische vorm zoals Halve cirkel, Deens ovaal, ovaal of kiezelvormig zal dit niet meer opvallen. Je kunt hier gemakkelijk meer mensen aan deze tafel kwijt zonder dat je elkaar in de weg zit. 

Heb je kleine kinderen in huis dan is een tafel met afgeronde hoeken veel veiliger. 

Woontrend 6: Minimalistisch Modern

Ook in 2023 voelen we de effecten van de afgelopen jaren terugkomen en willen we een veilige thuishaven creëren waarin we heerlijk tot rust kunnen komen. De hoeveelheid prikkels willen we thuis verminderen. Dit resulteert in de less is more en slow living principes. Het draait er in deze woontrend om met weinig materialen een groot effect te creëren.

Tot slot

Wat heel belangrijk is, is te kijken naar de kleuren en stijlen waar u zich goed bij voelt. Het moet passen in de bestaande stijl (als u deze stijl wilt handhaven). De nieuwe woontrends van 2023 dagen u uit om nog meer te kiezen voor het gevoel van thuiskomen, rust vinden en opladen. 

Onze 3D configurator geeft u de uitgelezen mogelijkheid om uw tafel precies zo samen te stellen dat u dat gevoel ook krijgt. Daarnaast kunnen wij u adviseren bij de keuze van bijpassende stoelen

Bezorging in NL en BE

tot op de plek van bestemming

Geen vooruitbetaling

Betaling bij levering

Garantie

tot 25 jaar garantie

100% Veilig bestellen

Ideal / Bancontact / Pin / Contant

Aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode t.w.v. €25, te besteden vanaf €500.